EHBO bij verkeersongevallen


Ongelukken in het verkeer komen dagelijks voor. In Nederland zijn er diverse verkeersafspraken, regels en signalen welke moeten maken dat het verkeer veilig is. Ondanks dat het in ons land goed geregeld is komen er toch regelmatig situaties voor waardoor er een ongeluk ontstaat.

De cursus EHBO bij verkeersongevallen is speciaal ontwikkeld voor iedereen die dagelijks onderdeel uitmaakt van het verkeer. Denk aan bijvoorbeeld vervoersbedrijven zoals taxi,- en buschauffeurs, mensen welke langs de weg werken, fietsers, voetgangers en automobilisten. Tijdens de cursus EHBO bij verkeersongevallen gaan wij dieper in op de letsels welke kunnen ontstaan tijdens een ongeluk in het verkeer, het voorkomen van vervolgongevallen, auto’s te water en bijvoorbeeld welke hulp je kunt bieden bij een ongeval op de snelweg.

Onderwerpen die tijdens deze cursus worden behandeld zijn onder andere; Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp bij verkeersongevallen, bloedverlies, blokkering van de luchtweg, wonden, kneuzing en verstuiking, botbreuk en ontwrichting, auto te water, voorkomen van vervolgongevallen, hoofdletsel en verband- en hulpmiddelen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het toevoegen van specifieke onderwerpen en maatwerk.

Naast het behandelen van een aantal vaste onderwerpen is er ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Cursusduur

De cursus EHBO bij verkeersongevallen duurt 8 uur. Deze EHBO cursus kunnen wij eventueel ook in het weekend verzorgen of desgewenst verdeeld over twee avonden.

Aantal deelnemers

De groep grote van de cursus EHBO bij verkeersongevallen is maximaal 10 personen. Wij hanteren een maximum van 10 personen om de kwaliteit van de cursus te kunnen waarborgen. Meer cursisten betekent minder individuele aandacht voor de cursist, wat de kwaliteit niet ten goede komt. Een minimum aantal cursisten hanteren wij niet, ook voor slecht drie cursisten verzorgen wij de cursus.

Certificaat

Als je de cursus EHBO bij verkeersongevallen hebt bijgewoond ontvang je een certificaat. Het certificaat wat je na afloop van deze cursus ontvangt heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Zodra het certificaat dreigt te verlopen ontvang je van onze cursistenadministratie automatisch een oproep voor een herhaaltraining.

De kosten voor een cursus EHBO bij verkeersongevallen zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Cursus aanvragen

Wil je de cursus EHBO bij verkeersongevallen volgen of door ons op jouw locatie laten verzorgen? Neem dan contact op via of bel 010-313 4000