Eerste hulp bij Drank en Drugs ongevallen (EHBDD)


Medewerkers in het uitgaanscircuit op festivals, maar ook in het onderwijs krijgen in toenemende mate te maken met mensen die onwel of onhandelbaar worden door gebruik van alcohol en/of drugs. Als dit gebeurt, is het belangrijk dat de aanwezige professionals adequaat kunnen reageren.

Wat je ook van drank en drugs vindt, de kans is groot dat je er ooit mee te maken krijgt.
Als ouder/opvoeder, familielid, als vriend of vriendin of als collega. Zo heeft één op de vier Nederlanders wel eens hasj of wiet gebruikt.
Naast deze drugs worden XTC, speed en cocaïne in Nederland het meest gebruikt.
Het nuttigen van alcohol lijkt haast wel de gewoonste zaak van de wereld. Wanneer de grens van alcoholgebruik echter verschuift naar misbruik, ligt een alcoholverslaving op de loer.

Drugs kunnen een stimulerend, verdovend of waarneming veranderend effect veroorzaken. Het onderwerp roept veel vragen op. Wat doen drugs met je en wat zijn de risico’s?
DualCare® heeft gecertificeerde instructeurs die hierover voorlichting kunnen geven en u kunnen trainen of opleiden bij het verlenen van eerste hulp.

Wat kun je na de training EHBDD?

Cursisten kunnen na de training adequaat omgaan met drank- en/of drugsgerelateerde gezondheidsverstoringen: ze kunnen deze herkennen, mensen helpen en ze weten op correcte wijze de juiste hulp in te roepen. Ze zijn op de hoogte van levensreddende kennis om de meldkamer goed te woord te staan maar ook om het slachtoffer de juiste hulp te verlenen.

Meer info & onze tip!

Wil je meer weten of de mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op!
010 3134000 of stuur een email aan

TIP: EHBDD kan ook als module van ongeveer 2 uur worden toegevoegd aan de cursus Herhaling BHV