Hé hallo, ik heb EHBO!


Het was een heerlijke dag. Zo’n dag dat je graag buiten loopt, lekker slenteren door de stad. Beetje om je heen kijken en je verstand verder even op nul. Heerlijk!

Ik loop, nou ja slof, een beetje door de stad en let natuurlijk niet op de straat. Waarom zou ik ook, er mogen hier geen auto’s rijden, er kan me dus weinig gebeuren. Dacht ik dus. Maar ik had er even geen rekening mee gehouden dat men niet voor mij de straat even netjes opnieuw zou gaan leggen. Stoeptegels die half omhoog staan. Zo heerlijk om even je nek over te breken.

Het is met mooi weer natuurlijk ontzettend druk in zo’n stad en ik struikel. In een fractie van een seconde probeer ik me te bedenken hoe ik zo elegant mogelijk kan vallen en het liefst ook nog even een leuke selfie kan maken voor op insta of snapchat. Net als ieder mens lig ook ik eerst appelig om me heen te kijken of iemand gezien heeft dat ik viel. Nou, geloof me die waren er genoeg. Tegelijkertijd voel ik dat ik aardig pijn in mijn been heb. De val was dus iets minder elegant.

Naast me hoor ik een stem, hé hallo, kan ik helpen ik heb EHBO. Een vrij jong meisje staat naast me. Ik schat haar een jaar of 16/17. Al snel heeft ze één van de omstanders gevraagd om even een EHBO koffer uit een winkel te halen. Het is voor mij duidelijk dat ze weet wat ze aan het doen is. Mijn wonden werden verzorgd en met het advies “gaat u nog wel even langs de huisarts” was haar klusje geklaard.

Ondanks dat het mij niet echt gelukt is om mooi op mijn snavel te vallen en als diva op insta of snapchat te verschijnen met mijn val, ben ik nu wel keurig verzorgd. Mijn vinger die kapot is, is voorzien van een fingerbob https://dualcare.shop/ehbo-en-bhv/Pleisters/artikel%206032. EHBO, eigenlijk zou iedereen het moeten hebben. Weten wat je moet doen als iemand valt, weten hoe je handelen moet.

Een EHBO cursus ook wat voor u?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>